Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΩΡΑ..... ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΄ΣΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ !
Ήμουν και ΄γω στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της Θεσσαλονίκης με άλλους 4000 (περίπου) θεατές και 3200 χορευτές από 143(λάβαρα 150) πολιτιστικούς Συλλόγους της Μακεδονίας. Ήμουν από τους τυχερούς. Ένα υπερθέαμα (χορευτικό) που όμοιό του δεν ξανάγινε στην Ελλάδα.Μεγάλη η συγκίνησή μας ! Δεν το κρύβω, δάκρυσα βλέποντας χιλιάδες χορευτές να χορεύουν τον ίδιο χορό..., στον ίδιο ρυθμό, στο ίδιο βήμα.
Θυμήθηκα τον μεγάλο Μακεδόνα ηγέτη Κωνσταντίνο Καραμανλή και τα λόγια του - ακόμα και σήμερα τα ακούς και δακρύζεις. "....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ..."( 1992 Θεσσαλονίκη).
Συγχαρητήρια στο χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών & φίλων "Άγιος Γεώργιος" Βαμβακοφύτου, όπως επίσης και στα χορευτικά Παλαιοκάστρου και Μεγαλοχωρίου με τα οποία συνταξιδέψαμε και συμμετείχαμε στην πρώτη Πανελλήνια Συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.Συγχαρητήρια και στην Ομοσπονδία και ιδιαίτερα στον πρόεδρο Γιώργο Τάτσιο, για την υπέροχη παρουσίαση της εκδήλωσης.(Χθες Σάββατο 16 Απριλίου 2016, 17.00΄-20.00΄).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου