Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Χάσαμε τ’ αβγά και τα καλάθια

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΦΥΤΟΥ;
Γράφει ο Γιώργος Ηλ. Κέππας
     Είπα-καιρό τώρα- να σταματήσω, να γράφω για τα «κακώς κείμενα» του Δήμου μας και συνέχισα με ιστορικά και λαογραφικά θέματα. Αλλά, όταν οι προκλήσεις «ουρλιάζουν», επιστρέφεις στα σημερινά.
     Πολλές φορές στη εφημερίδα "Τύπος Σιντικής και Ηράκλειας" αναφέρθηκα σε σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην Κοινότητά μας και στην αναγκαιότητα για επίλυση –έστω- των σπουδαιοτέρων, επισημαίνοντας και τους κινδύνους για τους κατοίκους του χωριού. Είδα υπεύθυνα πρόσωπα του Δήμου Σιντικής, του Δήμου μας, να επισκέπτονται το χωριό και να υπόσχονται άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων. Και έτερον ουδέν ! Αδιαφορία που σε παρέπεμπε στην κοροϊδία. Τάχα μου, τάχα μου δεν υπάρχουνε λεφτά.
     Λοιπόν, τους βρήκε λεφτά η Πρόεδρος της Κοινότητας. Τα ενοίκια των χωραφιών του κάμπου μας να διατίθενται για έργα στο Βαμβακόφυτο. Κάνει την πρόταση το Κοινοτικό Συμβούλιο(Πρακτικό αριθ. 10/02.09.2011), τα έσοδα από την εκμίσθωση των 622 περίπου στρεμμάτων να διατίθενται από φέτος(2011) αποκλειστικά και μόνον για τις ανάγκες της Τ. Κ. Βαμβακοφύτου.
     Και, ώ του θαύματος! Εισάγεται το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και με ομόφωνη σχεδόν (22 υπέρ και 1 κατά) απόφαση(αριθ. 344/2011) τα έσοδα από ενοίκια της Κοινοτικής έκτασης 622.599 τ. μ. να διατεθούν αποκλειστικά(προσέξατε… αποκλειστικά!) για τις ανάγκες της Κοινότητας και συγκεκριμένα για την κατασκευή τοιχίου στα Κοιμητήρια.
     Έ… όσο είδατε έργο εσείς, το είδα και εγώ. Ούτε έργο, ούτε ευρώ φαίνεται πουθενά. Και οι μέχρι σήμερα εισπράξεις από τα ενοίκια ανέρχονται στα 10.636 €. Θα μου πείτε, πώς γίνεται να μην εφαρμόζεται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου; Καλά τώρα ! Εδώ, πάγια προκαταβολή για μικρά τρέχοντα έξοδα, που προβλέπεται από το νόμο του Καλλικράτη δεν πήρε ακόμα η Κοινότητα, μιλάμε για αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου; Ποιος θα μας απαντήσει;
Ποιος; Μα, είναι ο Δήμαρχος αυτός !
     Αχ…! Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε; Δεν μπορώ να πω βαριά κουβέντα, γιατί θα με «τσιμπήσει» ο νόμος μέσω του νομικού Συμβούλου του Δήμου.
      Εντωμεταξύ  περιμένει η Πρόεδρος και ρωτάει τους αρμοδίους: Πού πήγαν τα λεφτά; Και σαφή απάντηση δεν παίρνει. Ε…! Έχει και η υπομονή τα όριά της και όταν άρχισε να «αγριεύει» ή κατόπιν συνεχών οχλήσεων της Προέδρου Βαμβακοφύτου-όπως αναφέρει επίσημο έγγραφο του Δήμου- την άκουσε ο κύριος  Γιάννης Χατζόπουλος, πολιτικός Μηχανικός, προϊστάμενος Διευθύνσεως τεχνικών έργων του Δήμου Σιντικής  και ρωτάει στα γραφεία με έγγραφο εσωτερικής διανομής (Σχετ. αριθ. Πρωτ. Δ.Υ. 5/2/13) να του απαντήσουν, αν υπάρχουνε και πόσα χρήματα από το 2011 μέχρι σήμερα για έργο « Κατασκευή τοιχίου στα Κοιμητήρια Βαμβακοφύτου», διότι στο τεχνικό πρόγραμμα έργων του Δήμου, στους προϋπολογισμούς   του  2011, του 2012 και του 2013 δεν υπάρχει έργο με τον αντίστοιχο τίτλο.
     Έστω και μετά από 16-17 μήνες κάτι πάει να γίνει.
     Λέτε; Να το δω και να μην το πιστέψω !
     Να σας πω όμως και αυτό…! Προκαλούμε και τη φύση και δεν είναι διόλου απίθανο αργά ή γρήγορα- δεν το ξέρουμε-, να μας εκδικηθεί. Το ρέμα -εδώ και χρόνια- δεν κατεβάζει πολλά νερά με τις βροχές. Καλώς! Αλλά ποιός κάνει συμφωνία με τη φύση, έτσι όπως τη «δολοφονεί» ο σύγχρονος άνθρωπος; 
     Όσοι βρεθήκατε στο συγκεκριμένο χώρο των Κοιμητηρίων, όπου λένε οι αποφάσεις να γίνει το έργο, γνωρίζετε την κατάσταση. Και στη φωτογραφία κάπως φαίνεται ο χώρος. Δεξιά είναι οι τάφοι και αριστερά 3 με 4 μέτρα το ρέμα. Δε λείπει ανάμεσα και το σκουπιδαριό(αυτό πια παντού υπάρχει !). Μη βρεθούμε ποτέ να ψάχνουμε οστά στο ρέμα ! Σενάριο φαντασίας; Μακάρι έτσι να είναι. Και……. μακάβριο! Αλλά ….Κύριος οίδεν !

 
Το άρθρο αυτό-και μάλιστα πρώτο θέμα με τίτλο"Χάθηκαν τα χρήματα από τα ενοίκια των χωραφιών του Βαμβακοφύτου" δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα "Τύπος Σιντικής και Ηράκλειας στο φύλλο 140/Πέμπτη 14.02.2013
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου