Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Οποία καταισχύνη !

     Τι μεγάλη ντροπή ! Αλλά ποιός να ντραπεί;
     Έλεος ! Τι λειτουργεί σωστά σ’ αυτόν το Δήμο;
     Επί τέλους ! Λεφτά υπάρχουν ! Ναι…, αλλά δεν τα θέλουν !

     Πληροφορούμαι, ότι πηγαίνουν στο Δήμο, ενοικιαστές των κοινόχρηστων κοινοτικών εκτάσεων του Βαμβακοφύτου να πληρώσουν και δε δέχονται τα λεφτά τους. Κάποιο πρόβλημα λένε πως υπάρχει και προσπαθούν να το λύσουν. Το λύσανε; Μέχρι σήμερα(Τρίτη 4/6ου)ακόμα δε λύθηκε. Και Γόρδιος Δεσμός να είναι, θυμηθείτε τι έκανε ο Αλέξανδρος ! Καλά ξέχασα, αυτός ήταν Μέγας !

     Είπα, να δώσω τόπο στην οργή και να σταματήσω να ασχολούμαι με τα κακώς του Δήμου μας κείμενα και «εκτελούμενα», αλλά…., αλίμονο ! Ανδρέα Δάσκαλε, καλέ μου φίλε, μου λες να βλέπω τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά. Δε μου λες, πώς θα γίνει αυτό, όταν τα αρνητικά μας «πνίγουν»;
     Μπαίνω λοιπόν, όπως συχνά κάνω, στην ιστοσελίδα ή ιστολόγιο-αν προτιμάτε- της Κοινότητάς μας και διαβάζω το απόσπασμα  από το πρακτικό της αρ. 5 /31.05. 2013 συνεδριάσεως του Τοπικού Συμβουλίου της Τ.Κ. Βαμβακοφύτου και "βγήκα" από τα ρούχα μου.
     Εκεί λοιπόν που προγραμμάτιζα να επισκεφτώ έναν ηλικιωμένο συγχωριανό μου, να μου μιλήσει για παλιά επαγγέλματα στο χωριό, άλλαξα ρότα. Θα μπορούσα να πω σκασίλα μου και σκορδοκαίλα μου και τι με νοιάζει εμένα για τα του Δήμου. Αδιαφορία δηλαδή. Αλλά με την αδιαφορία, την ανοχή και τα στενά προσωπικά συμφέροντα ημών των πολιτών φέραμε την Πατρίδα μας στη σημερινή κατάσταση.  Τουλάχιστον δεν πρέπει να μείνουν ασχολίαστα πράματα και «θάματα».

     «Ούχ εύδει ποιμήν», δεν κοιμάται ο βοσκός κ. Δήμαρχε! Η αίσθηση της ευθύνης πολιτικής, κοινωνικής και ηθικής δεν αφήνει το κοπάδι-τους πολίτες θέλω να πω- να τους «φάει ο λύκος». Είπες, « αποφάσισα να αποχωρήσω  από την πολιτική με το τέλος της δημαρχιακής μου θητείας». Αλλά ως τότε έχεις πολύ δρόμο ακόμα. Και για την υστεροφημία-αυτό δε θέλουν οι πολιτικοί;- κάνε κάποια προσπάθεια και για το χωριό μας, που σου έδωσε και 348 ψήφους και σ’ έβγαλε πρώτο στις εκλογές του 2010 τη δεύτερη Κυριακή, αλλά εσύ το εγκατέλειψες. Ή δεν είναι έτσι;

     Πώς να τα περιγράψω όλα; Σήμερα δε μου φθάνει ο χώρος της  εφημερίδας, που μου παραχωρείται. Εν συντομία θα προσπαθήσω να γίνω κατανοητός.

     Μιλάει και αποφασίζει ο Δήμος για αναπλάσεις πλατειών εκατομμυρίων ευρώ και «πνίγεται» για ένα τοιχίο-κοινώς ντουβαράκι- στο νεκροταφείο Βαμβακοφύτου μερικών χιλιάδων ευρώ. Και το ποσό αυτό θα καλυφθεί από τις εισπράξεις των ενοικίων κοινοτικής κοινόχρηστης έκτασης περίπου 622 στρεμμάτων .

    Η ιστορία-αμαρτία αρχίζει από το Σεπτέμβριο του 2011(είχα γράψει σχετικά σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας), όταν το Τοπικό Συμβούλιο με την υπ. αρ.10/02.09.2011 απόφαση ζητάει να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο, τα έσοδα από την εκμίσθωση κοινόχρηστης κοινοτικής έκτασης να διατίθενται για ανάγκες της Τοπικής Κοινότητας Βαμβακοφύτου.

     Όντως-να μην μακρολογώ- αυτό έγινε με την  απόφαση αρ. 344/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου.
     Κοντεύουν όμως 2 χρόνια και ούτε έργο γίνεται, ούτε λεφτά φαίνονται στον ορίζοντα. Με την επιμονή και υπομονή της προέδρου Ελένης Κέππα Ευθυμιάδου φθάνουμε στην αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2013 του Δήμου για την εκτέλεση του έργου της κατασκευής  τοιχίου στο νεκροταφείο Βαμβακοφύτου. Όμως το αλλόκοτο και το αστείο δε λείπει από την ιστορία μας. Ενώ ξεκινάει το έργο ως «Κατασκευή τοιχίου στο νεκροταφείο Βαμβακοφύτου» φθάνουμε στην αναμόρφωση Προϋπολογισμού και τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος της 26ης Φεβρουαρίου να παρουσιάζεται το έργο ακόμα και ως «Επισκευή νεκροταφείου».
Τώρα, ποιος ξέρει τι θα επισκευάσουν; Περίφραξη, πόρτες, υπόστεγο ή μήπως τάφους;
Τόση σοβαρότητα και τόση υπευθυνότητα ! Και κάτω από τα έγγραφα σφραγίδα και υπογραφή κάποιου ακόμα πιο υπεύθυνου !.

     Τέλος, στο δια ταύτα: Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Βαμβακοφύτου με την τελευταία του απόφαση της 31ης Μαίου ζητάει:
     Γραπτή ενημέρωση με ενυπόγραφο έγγραφο ή έγγραφα από τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα του Δήμου Σιντικής για την πορεία της υπόθεσης του έργου: «Κατασκευή τοιχίου στο νεκροταφείο της Τοπικής κοινότητας Βαμβακοφύτου» και ειδικότερα:
    1. Σε ποιο κωδικό μπαίνουν τα χρήματα για το έργο; 2. Υπάρχει πρόβλημα στην κατάθεση των χρημάτων από τους ενοικιαστές, παρότι πηγαίνουν οι συγχωριανοί για την πληρωμή της οφειλής τους; 3. Πόσα τα χρήματα που υπάρχουν στον παραπάνω κωδικό; 4. Ποιό το υπόλοιπο των οφειλών; 5. Ποιά η εξέλιξη του έργου; 6. Ποιός ο λόγος καθυστέρησης του έργου;
     Το απόσπασμα του πρακτικού της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Βαμβακοφύτου μπορείτε να διαβάσετε και να αποθηκεύσετε από το  ιστολόγιο της Κοινότητας  http://vamvakofito.blogspot.com

    
Επειδή δεν έχω, αλλά και δε χρειάζεται-νομίζω- φωτογραφία για το παραπάνω θέμα, φωτογράφησα από την προθήκη καταστήματος στο Βαμβακόφυτο την ανακοίνωση της ομάδας «ΑΣΤΡΑΠΗ» με τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, για ευρύτερη πληροφόρηση.

Διάβασε και στο:  http://astrapi-vamvakofitou.blogspot.com/
   Τα περί ορθογραφίας ήσσονος σημασίας… Γεγονός είναι, ότι η ομάδα μας θα συνεχίσει και φέτος να αγωνίζεται στην κατηγορία της και δεν διαλύθηκε, όπως προοιωνίζονταν σύγχρονες Κασσάνδρες. Ίτε παίδες… του Βαμβακοφύτου για νίκες με  «ευ αγωνίζεσθαι» ή αν προτιμάτε με Fair Play.
Τα παραπάνω δημοσιεύτηκαν και στην εφημερίδα "Τύπος Σιντικής & Ηρακλείας" φύλλο 154/06.06.2013
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου