Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Η ιστορία ενός ενισχυτή

Γράφει ο Γ.Ηλ. Κέππας

Διάβαζα στο ιστολόγιο της Κοινότητας μας (http://vamvakofito.blogspot.com) το απόσπασμα από το πρακτικό 6/2011 της συνεδριάσεως του Τοπικού Συμβουλίου. Το 4ο θέμα αναφέρεται στην κακή λειτουργία των μεγαφώνων. Οι Σύμβουλοι ψήφισαν και ομόφωνα αποφάσισαν και πρότειναν στα υπηρεσιακά όργανα του Δήμου Σιντικής την επισκευή της μεγαφωνικής εγκατάστασης.

Επί τέλους είπα, καιρός είναι να αποκατασταθεί η βλάβη και να σταματήσουν και τα –δικαιολογημένα- παράπονα των συγχωριανών μου, που δεν ακούνε τις ανακοινώσεις της Κοινότητας και του ταχυδρόμου επίσης. Σε ένα μήνα-ούτως ή άλλως- θα έχουμε τις ενέργειες του Δήμου. Και αρνητικά να αποφανθεί ο Δήμος, πρέπει να απαντήσει σε ένα μήνα. Έτσι, λέει ο νόμος 3852/7 Ιουνίου 2010 στο Άρθρο 87 για τη Διαδικασία υλοποίησης αποφάσεων συμβουλίου δημοτικής και τοπικής κοινότητας «Οι αποφάσεις του συμβουλίου με τις οποίες διατυπώνονται οι προτάσεις για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους, …. διαβιβάζονται στο Δήμαρχο μέσα σε προθεσμία οκτώ (8) ημερών από τη συνεδρίαση . Ο Δήμαρχος φροντίζει να τεθούν αμέσως υπόψη των αρμόδιων οργάνων του Δήμου, τα οποία οφείλουν να τις μελετήσουν και να ενημερώσουν σχετικά για κάθε θέμα το συμβούλιο της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας μέσα σε ένα (1) μήνα.»
Αμ δε…! Περνάει ο μήνας και ο Δήμος δεν απάντησε, διότι ή αγνοεί το νόμο ή ενσυνείδητα τον παραβαίνει. Αλλά τότε ο νομικός σύμβουλος(που καλά πληρώνεται) τι κάνει;

Τι έγινε λοιπόν στη συνέχεια!
Η πρόεδρος της Κοινότητας καλεί ηλεκτρολόγο και εντοπίζει τη βλάβη στον κεντρικό ενισχυτή που βρίσκεται στα γραφεία της Κοινότητας και ζητά εκ νέου με την απόφαση 7/27 Ιουλίου 2011 του Κοινοτικού συμβουλίου την επιδιόρθωσή ή την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου και μικρής ισχύος ενισχυτή. Η ενημέρωση των κατοίκων σε θέματα που τους ενδιαφέρουν είναι πλέον ελλιπής έως ανύπαρκτη.
Ο Δήμος και πάλι -προκλητικότατα- αν και έγινε υπόμνηση της παραβίασης του νόμου και παράβασης καθηκόντων, αγνοεί και πάλι το μεγάλο πια πρόβλημα και σε καμιά ενέργεια δεν προβαίνει. Τι συμβαίνει λοιπόν; Δεν θέλω να πιστεύω, πως αγνοείται η Κοινότητα, διότι η πρόεδρός της εκλέχτηκε από συνδυασμό αντίπαλο του Δημάρχου. Αλλά τότε; Η Πρόεδρος επιμένει και επισημαίνει το πρόβλημα σχεδόν σε κάθε επίσκεψή της στα αρμόδια γραφεία του Δήμου. Μεταβαίνει επίσης στις Σέρρες και παίρνει προσφορές από καταστήματα ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών μηχανημάτων. Μάλιστα έρχεται στο χωριό ο Νάκας Χρήστος, ειδικός ηχητικών συστημάτων, ελέγχει όλο το σύστημα των ηχητικών μηχανημάτων και προτείνει τον κατάλληλο ενισχυτή.

Και επιτέλους, η οικονομική Επιτροπή του Δήμου στις 31 Οκτωβρίου 2011 αποφασίζει (αριθ. απόφασης 2011/33971 )εγκρίνει και υπογράφει «με εντολή Δημάρχου» δέσμευση πίστωσης ύψους 650€ για την πληρωμή της προμήθειας ηχητικού συστήματος για την τοπική Κοινότητα Βαμβακοφύτου και αναθέτει στον Νάκα Χρήστο (Κατάστημα 29ης Ιουνίου 20 Σέρρες) την προμήθεια ενισχυτού αξίας 650€ . Ο συμβαλλόμενος προμηθευτής υποχρεούται να παραδώσει και να τοποθετήσει το μηχάνημα εντός 5 εργάσιμων ημερών.
Η απευθείας ανάθεση για την προμήθεια ενισχυτή μικροφωνικής εγκατάστασης Τ.Κ. Βαμβακοφύτου οριστικοποιήθηκε με την τελική απόφαση 252/31.10.2011 του Δημάρχου Αποστόλου Καρύδα.-Τελεία και παύλα.

Τέλος καλό, όλα καλά! ΄Ετσι λέει ο λαός, αλλά δεν το λέει υπηρεσιακός παράγων του Δήμου Σιντικής, που γράφει στα παλιά του υποδήματα εντολές και αποφάσεις και ακυρώνει την παραπάνω απόφαση του Δημάρχου. Γιατί; Άκουσον-άκουσον, βρήκε φθηνότερο κατά 50€ ενισχυτή. Ποιος είναι αυτός ο «υπηρεσιακός παράγων» που ίσταται υπεράνω του Δημάρχου; Οφείλει στο Βαμβακόφυτο απάντηση ο Δήμαρχος. Εμείς θα υποστούμε την καθυστέρηση των 5 ή 6 μηνών ακόμα. Αλλά αμφιβάλλουμε αν τελικά θα κερδίσει ο Δήμος για 50 € την παραπαίουσα αξιοπιστία του. Προσωπικά αμφιβάλλω αν τελικά ο ενισχυτής θα είναι 100V/500W, θα τοποθετηθεί από τον προμηθευτή και δεν θα επιβαρυνθεί με έξοδα μεταφοράς, τοποθέτησης κ.λ.π. οπότε μπορεί να ξεπεράσει και τα 650€. Οψόμεθα!

Και ένα συμπέρασμα απλό ή αν προτιμάτε απλοϊκό. Για προμήθεια ενός ενισχυτή 600 ή 650€ διαδικασία 6 μηνών και δεν τελειώσαμε. Σκεφθείτε για κάποιο έργο αξίας χιλιάδων € πόσα χρόνια θα περιμένουμε;

Αχ καημένη Πατρίδα! Πως να πας μπροστά, όταν κάποιοι ανευθυνοϋπεύθυνοι υπάλληλοί σου ενεργούν –γιατί άραγε;- καθ΄υπέρβασιν των αρμοδιοτήτων τους « διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλον»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου