Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Τα ΘΑ τα σπείρανε την Άνοιξη και δε φύτρωσαν ακόμα!

Γράφει ο Γ. Ηλ. Κέππας


Πέρασε ένα βαρύ όχημα, που δούλευε για λογαριασμό της ΔΕΗ, από στενό δρόμο του χωριού, έσπασε την τσιμεντένια στρώση και υποχώρησε τμήμα του δρόμου από την πλευρά που υπάρχει βάθος περίπου δύο μέτρων. Ο ασυνείδητος οδηγός την «κοπάνησε», αλλά πού να κρυφτεί ο «αθεόφοβος» με κοτζάμ μπουλντόζα! Η πρόεδρος ανέφερε αμέσως το γεγονός στο Δήμο και περίμενε την αποκατάσταση της ζημιάς.

ΘΑ επισκευαστεί ο δρόμος, ήταν η επίσημη απάντηση. (Πρώτο ΘΑ!)
Περνά ο καιρός-ήταν και εποχή σποράς- αλλά δε φύτρωσε το ΘΑ! Καλεί η Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Βαμβακοφύτου Συμβούλιο και με την ομόφωνη απόφαση αριθ. 5/28 Μαίου 2011 ζητάει από το Δήμο την άμεση επισκευή του τμήματος του κατεστραμμένου δρόμου ,που είναι άκρως επικίνδυνο για την κυκλοφορία οχημάτων και γεωργικών ελκυστήρων (τρακτέρ). Το απόσπασμα του πρακτικού φθάνει στα αρμόδια γραφεία του Δήμου και ενημερώνεται ο Δήμαρχος.
ΘΑ επισκευαστεί ο δρόμος, πάλι η επίσημη απάντηση. (Δεύτερο ΘΑ!)

ΘΑ έρθει(τρίτο ΘΑ!) ειδικός των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, επί τόπου και αφού διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής και της επικινδυνότητας του δρόμου, ΘΑ γίνει και η αποκατάστασή του Και άλλο(τέταρτο ΘΑ!). Περνάει ο καιρός και πάλι το ΘΑ αργεί να «φυτρώσει». Από την αρχή ακόμα-εγώ προσωπικά- με ερυθρόλευκη πλαστική κορδέλα επισημαίνω το κατεστραμμένο τμήμα του δρόμου για να προσέχουν οι διερχόμενοι. Αλλά με τον καιρό πάει και η κορδέλα! Ο δρόμος είναι όντως επικίνδυνος. Το συζητάνε πολλοί κάτοικοι που πέρασαν από εκεί. Η Κοινότητα επανέρχεται και με την απόφαση αριθ.7/27 Ιουλίου 2011 ζητάει και πάλι «..Να επισκευαστεί το κατεστραμμένο τμήμα του δρόμου, γιατί είναι επικίνδυνο για την κυκλοφορία των οχημάτων. Ελπίζουμε μέχρι να αποφασίσει τελικά ο Δήμος να μη συμβεί κάποιο ατύχημα.( Να κάνεις κάνα ευχέλαιο Πρόεδρε!). Υπενθυμίζουμε ότι  είχαμε στην περιοχή δίπλα στον κατεστραμμένο δρόμο πυρκαγιά που έκαψε αριθμό ελαιοδέντρων. Το πυροσβεστικό όχημα κινήθηκε πάνω στο εν λόγω δρόμο κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης. Εγκλωβίστηκε και κινδύνεψαν από τις φλόγες, πυροσβέστης και όχημα. Στην προσπάθεια να απομακρυνθεί δεν μπόρεσε να διαφύγει μπροστά λόγω του κατεστραμμένου δρόμου. Ευτυχώς σιγά-σιγά με οπίσθια κίνηση κατάφερα να απομακρυνθεί.» Μετά την απόφαση, φωτογραφίζεται το τμήμα του δρόμου και αποστέλλονται-απόφαση και φωτογραφίες- στο Δήμο.

Έρχονται και δύο μηχανικοί του Δήμου, βλέπουν το δρόμο, τον φωτογραφίζουν και αυτοί και αποχωρούν με νέα ΘΑ!  "ΘΑ γίνει μελέτη, ΘΑ δούμε, ΘΑ δούμε! Αλλά λεφτά δεν υπάρχουν!" Ούτε για μια μπετονιέρα «τσιουμέντο» βρε παιδιά; Όμως στη «διαύγεια» του Δήμου Σιντικής διαβάζω «…Απόφαση 248/25 Οκτωβρίου 2011. Ο Δήμαρχος αποφασίζει και αναθέτει στην εταιρεία Στρυμόνας μπετόν ΑΕ, την προμήθεια μπετόν ύψους 2500€ για τις ανάγκες του Δήμου…» Πού πήγε το «τσιουμέντου» Κύριε Δήμαρχε; Δεν περίσσευαν 2-3 καρότσια;

Καιρός ήταν να γίνει ο δρόμος. Κινδύνεψε και άνθρωπος. Αλλά « αλλοίμονο στη μοίρα μας κρίμα στο ριζικό μας ». Πάλι ΘΑ από το Δήμο. Και άλλα ΘΑ! ΘΑ! ΘΑ!(Δεν τα μετρώ πια). Λέτε να περιμένουν κάποιο δυστύχημα να γίνει; Δεν το πιστεύουμε. Τότε τι συμβαίνει. Μάλλον οι «υπευθυνοανεύθυνοι» ζουν στην κοσμάρα τους και όταν έλθει το κακό, ΘΑ ψάχνουν (πάλι ΘΑ)να ρίξουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη. Και για να προλάβει η Πρόεδρος του Βαμβακοφύτου μη συμβεί κάτι από όλα αυτά (διαβάζω στο ιστολόγιο της Κοινότητας Βαμβακοφύτου) καλεί το Κοινοτικό Συμβούλιο σε νέα συνεδρίαση (Πρακτικό αριθ. 13/30 Νοεμβρίου 2011)με αποκλειστικό αυτή τη φορά θέμα, την επικινδυνότητα του δρόμου, που με την πάροδο τόσων μηνών έγινε πλέον αδιάβατος. Τη σοβαρότητα της καταστάσεως για τρίτη(νισάφι πια!) φορά επισημαίνει το τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Βαμβακοφύτου. Αλλά ο Δήμος «Περί άλλα τυρβάζει»! Έλεος κύριε Δήμαρχε! Ρίξε το βλέμμα σου κατά δω μεριά.
Και είμαστε Δεκέμβριο μήνα. Πάνω από 6 μήνες για ένα κομμάτι δρόμου που με λιγότερο από μια μπετονιέρα τσιμέντο λυνόταν το πρόβλημα.

Να Δήμος, να μάλαμα! Για γέλια και για κλάματα.

Τώρα, γιατί εγώ θυμήθηκα το μουσικό συγκρότημα «Άγαμοι θύται»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου